Блінкен обговорив з прем'єром Саудівської Аравії кроки до перемир’я в Газі

Блінкен обговорив з прем'єром Саудівської Аравії кроки до перемир’я в Газі

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен обговорив зі спадкоємним принцом, прем'єр-міністром Саудівської Аравії Мохаммедом бін Салманом Аль Саудом питання досягнення перемир’я в секторі Гази.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на речника Держдепартаменту США Метью Міллера.

Блінкен 4–8 лютого здійснює поїздку на Близький Схід, де, крім Саудівської Аравії, відвідає Єгипет, Катар, Ізраїль та Західний берег річки Йордан.

У розмові з фактичним правителем Саудівської Аравії держсекретар наголосив на важливості задоволення гуманітарних потреб у Газі та запобігання подальшому поширенню конфлікту.

Як зазначається, сторони обговорили координацію зусиль «задля досягнення довготривалого припинення кризи в Газі, що забезпечить тривалий мир і безпеку як для ізраїльтян, так і для палестинців». Крім того, на зустрічі порушувалося питання щодо припинення нападів хуситів на кораблі в Червоному морі.

Читайте також: Бойові дії в Газі переходять у менш інтенсивну фазу - адміністрація США

За повідомленням Reuters, зустріч Блінкена зі спадкоємним принцом тривала близько двох годин.

Також повідомляється, що глава Держдепу намагається заручитися підтримкою планів США на період після досягнення перемир'я, які стосуються відбудови Гази й управління анклавом, а також створення Палестинської держави.

Читайте також: Євросоюз підготував мирний план для припинення ізраїльсько-палестинського конфлікту - ЗМІ

Вашингтон прагне запобігти подальшій ескалації в інших частинах Близького Сходу після того, як 2 лютого США завдали повітряних ударів по проіранських збройних угрупованнях у відповідь на обстріли американських військових об’єктів у регіоні.

Фото: Andrew Harrer/Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-