Боррель: Щоб потужні країни не розглядали сусідів за здобич, стратегія Путіна не має бути успішною

Боррель: Щоб потужні країни не розглядали сусідів за здобич, стратегія Путіна не має бути успішною

Укрінформ
У сучасному світі не сила має визначати, на чиєму боці правда, тому стратегія Путіна не має бути успішною.

Про це заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель під час виступу на засіданні Верховної Ради, передає Укрінформ.

"Європейський Союз хоче, щоби не сила визначала, хто правий, а хто — ні. Щоби потужні країни не розглядали менш потужні країни за здобич, тому що стратегія Путіна не має бути успішною. Бо якщо вона буде успішною, у такому разі Росія й інші автократичні режими можуть щось подібне спланувати проти їхніх сусідів", – сказав Боррель.

За його словами, Росія залишається імперіалістичною владою, яка неспроможна відокремити себе від колоніального бачення своєї самобутності. "І поки це питання російської самобутності не буде вирішено, воно залишатиметься загрозою для всіх сусідів та Європи", - заявив високий представник ЄС.

Читайте також: Нове покоління європейських лідерів залишиться з Україною на її шляху до ЄС - Боррель

Він нагадав вислів чеського письменника Вацлава Гавела, що Росія не знає, де вона починається й де завершується.

"А якщо країна не знає, де вона закінчується, а де починається, це створює величезні виклики для її сусідів. А Путін підтвердив це і сказав у пропаганді, під наступні вибори, що російські кордони не завершуються, немає кінця російським кордонам. Допоки Росія не вирішить це питання, допоки її політична система залишатиметься такою, якою вона є, вона залишатиметься авторитарною, націоналістичною і, на жаль, насильницькою”, – зауважив Боррель.

Як повідомляв Укрінформ, віцепрезидент Європейської комісії, високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель 6 лютого прибув до Києва.

Фото: ВР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-