Президент Фінляндії у своїй останній промові на посаді згадав Україну

Президент Фінляндії у своїй останній промові на посаді згадав Україну

Укрінформ
Президент Фінляндії Саулі Нііністьо сьогодні, 7 лютого, виступив зі своєю останньою промовою в парламенті як глава держави, згадавши війну в Україні та ситуацію на кордоні.

Про це повідомляє Yle, передає Укрінформ.

Нііністьо нагадав, що Росія продовжує вести агресивну війну проти України, і ця військова агресія змусила Європу прокинутися і зміцнила трансатлантичні зв'язки.

«У Фінляндії ми теж відчували занепокоєння. Моя власна відповідь у тому, що ми не боїмося, але зберігаємо пильність. Так було протягом десятиліть», - заявив президент.

Нііністьо висловив упевненість, що фінська модель безпеки заслужила похвалу, а в країні зросла обороноздатність з акцентом на власні сили та резерви.

«Фінська модель - це гарантія миру. Якщо країни НАТО в Європі діяли б так само, об'єднані сили були б величезними. Ніхто не зможе напасти на такого сильного гравця», - констатував глава держави.

Читайте також: Євродепутати закликають ввести санкції проти ексведучого Fox News Карлсона за інтерв'ю з Путіним

Президент Фінляндії також торкнувся ситуації на кордоні з РФ, заявивши, що Росія використовує людей як інструмент з метою «послабити прикордонну безпеку, дестабілізувати ситуацію і створити розбрат». Він зауважив, що Женевська конвенція про біженців не відповідає нинішнім викликам.

Як повідомляв Укрінформ, у Фінляндії 28 січня відбулися президентські вибори. На посаду глави держави претендували дев'ятеро кандидатів.

Другий тур має відбутися 11 лютого. У другий тур вийшли колишній прем’єр-міністр і кандидат від "Коаліційної партії" Александер Стубб та ексглава МЗС Пекка Хаавісто.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-