Латвія відновила призов до армії, щоб стримати Росію

Латвія відновила призов до армії, щоб стримати Росію

Укрінформ
Латвія знову запровадила обов’язковий призов до армії, щоб стримати Росію від вторгнення в Європу.

Про це в інтерв'ю The Telegraph заявив міністр закордонних справ Латвії Кріш'яніс Каріньш, передає Укрінформ.

"Ми повинні бути в такому стані готовності, щоб російські генерали і російський політичний клас чітко бачили, що європейський напрямок є безперспективним", - сказав глава МЗС Латвії.

Він підкреслив, що навіть після визволення всієї української території і закінчення війни Росія "все ще залишатиметься загрозою".

За його словами, Росія має зрозуміти, що європейська оборона повністю готова, "і пересвідчитися, що жодні здобутки не будуть можливими".

Каріньш наголосив, що зараз потрібно "підтримувати Україну, зміцнюючи нашу власну оборону".

За його словами, Росія має "наткнутися на цегляну стіну, і цією цеглою має бути рішучість і перевірені сили і засоби НАТО".

Обов’язкова військова служба знову набула чинності у Латвії на початку січня. Громадяни Латвії чоловічої статі віком від 18 до 27 років зобов’язані пройти службу протягом року, зокрема й ті, хто проживає за кордоном. Ті, хто відмовиться служити, можуть бути оштрафовані або ув'язнені, винятки передбачені для осіб, які мають проблеми зі здоров'ям, батьків-одинаків та осіб з подвійним громадянством, які вже проходили службу за кордоном.

Читайте також: Латвія не відновлюватиме роботу пропускного пункту на кордоні з Білоруссю

Латвія планує мати боєздатну армію чисельністю 61 тис. військовослужбовців. Країна скасувала обов'язкову службу в 2006 році, через два роки після вступу до НАТО, але торік змінила це рішення.

Як повідомляв Укрінформ, керівники військових відомств Латвії, Литви та Естонії підписали угоду про створення Балтійської лінії оборони для зміцнення східного кордону НАТО.

Фото: Michal Fludra/NurPhoto via Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-