Латвія не відновлюватиме роботу пропускного пункту на кордоні з Білоруссю

Латвія не відновлюватиме роботу пропускного пункту на кордоні з Білоруссю

Укрінформ
Уряд Латвії ухвалив рішення з 11 лютого не відновлювати роботу прикордонного пункту "Сілене", робота якого була призупинена минулого року.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті латвійського МВС.

Рішення ухвалене, щоб запобігти незаконному перетину латвійсько-білоруського кордону і виключити можливу загрозу внутрішній безпеці Латвії.

У 2023 році кількість спроб незаконного перетину білорусько-латвійського кордону різко зросла. У зв'язку з цим Кабінет міністрів встановив посилений режим роботи прикордонників з 11 серпня 2023 року до 10 лютого 2024 року на територіях Лудзенського, Краславського, Аугшдаугавського країв та в місті Даугавпілсі. Також у контексті цього розпорядження вирішено тимчасово призупинити роботу прикордонного пункту "Сілене".

Під час ухвалення рішення враховано досвід Фінляндії. Там фінсько-російський кордон закрили через різке збільшення числа мігрантів.

Водночас на латвійсько-білоруському кордоні з 11 лютого вже не діятиме посилений режим роботи прикордонників. У МВС Латвії повідомили, що за останній місяць кількість спроб незаконного перетину кордону мінімальна. Однак у відомстві додали, що у разі потреби посилений режим може бути відновлений негайно.

Читайте також: У Литві пропонують закрити ще два пункти пропуску на кордоні з Білоруссю

Як повідомлялося, сьогодні литовська Комісія з національної безпеки запропонувала зупинити рух товарів, транспорту та людей через прикордонні пункти пропуску на білоруському кордоні Лаворішкес та Райгардас.

Фото: LETA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-