В Іспанії фермери заблокували основні автошляхи

В Іспанії фермери заблокували основні автошляхи

Укрінформ
Іспанські фермери у вівторок заблокували рух на деяких головних автомагістралях країни, приєднавшись до колег в інших європейських країнах, які протестують проти високих витрат, бюрократії та конкуренції з боку країн, що не входять до ЄС.

Про це повідомляє BBC, передає Укрінформ.

"Фермери Іспанії приєдналися до своїх європейських колег в організації протестів по всій країні", - йдеться у повідомленні.

Як і їхні колеги з інших європейських країн, іспанські фермери вимагають від ЄС більшої гнучкості, жорсткішого контролю над продукцією країн, що не входять до ЄС, та більшої допомоги від свого уряду.

Зазначається, що у декількох регіонах фермери перекрили автошляхи та створили серйозні перешкоди водіям.

Читайте також: Фермери заблокували ключові шляхи між Бельгією та Нідерландами

Зокрема, протести фермерів сьогодні відбуваються у Каталонії, Андалусії та Естремадурі. Велика демонстрація протесту у центрі Мадриду запланована на кінець цього місяця.

Іспанські фермери мають подібні скарги на своїх колег у Франції, Бельгії, Нідерландах, Італії та інших країнах.

Вони кажуть, що правила, які є частиною Спільної сільськогосподарської політики ЄС (CAP), разом з високими витратами на паливо та енергію ускладнюють отримання прибутку.

Тяжке становище іспанських фермерів ускладнилося посухою. Протягом останніх місяців у багатьох регіонах країни не було звичного обсягу дощів, що негативно позначається на врожаях.

Як повідомляв Укрінформ, фермерські акції протесту проходять у різних країнах Європи.

Читайте також: Глава МВФ попереджає, що європейські уряди можуть пошкодувати про підтримку протестів фермерів

Зокрема, сотні фермерів 3 лютого влаштували протест через закінчення терміну відшкодування податків на сільськогосподарське дизельне пальне навколо найбільшого летовища Німеччини, у Франкфурті.

Польські фермери оголосили загальнонаціональний страйк із блокуванням доріг та прикордонних пунктів пропуску. Страйк планують розпочати 9 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-