Фермери заблокували ключові шляхи між Бельгією та Нідерландами

Фермери заблокували ключові шляхи між Бельгією та Нідерландами

Укрінформ
У п'ятницю фермери припаркували трактори на ключових переходах на кордоні між Бельгією та Нідерландами на знак протесту проти надмірної бюрократії та конкуренції з боку дешевого імпорту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

"Сьогодні фермери припаркували свої трактори на ключових дорожних переходах на кордоні між Бельгією та Нідерландами, протестуючи проти надмірної бюрократичної тяганини та конкуренції з боку дешевого імпорту", - йдеться у повідомленні.

Блокпости, встановлені переважно бельгійськими фермерами за підтримки деяких їхніх нідерландських колег, перекрили автомагістралі, що є життєво важливими транспортними шляхами для вантажів з головних європейських портів Антверпена та Роттердама.

Блокпости фермерів були облаштовані після дня хаосу в четвер у Брюсселі, де розлючені фермери підпалювали тюки сіна та закидали поліцію яйцями й петардами під час саміту лідерів країн ЄС.

На тлі цих подій Ян Жамбон, прем'єр-міністр фламандського регіону Бельгії, пообіцяв допомогти фермерам.

"Ми подивимося, що можемо зробити в розумних межах. Але, загалом, я з великою симпатією ставлюся до їхніх скарг. Тепер подивимося, як ми можемо це конкретизувати", – сказав Жамбон.

Читайте також: Глава МВФ попереджає, що європейські уряди можуть пошкодувати про підтримку протестів фермерів

Фермери скаржаться, що їм стає важче, ніж будь-коли, заробляти на гідне життя, оскільки через війну РФ проти України зростають ціни на енергоносії та добрива, а до Європи надходить дедалі більше дешевої сільськогосподарської продукції, водночас посухи, повені та пожежі, спричинені зміною клімату, знищують їхні врожаї.

Очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн пообіцяла у четвер швидко підготувати нові плани зі скорочення бюрократичної тяганини, щоб фермери могли проводити більше часу на полях та менше – в офісах.

Багато лідерів ЄС також заявили, що не схвалять торговельну угоду з південноамериканськими країнами, що знаходиться на розгляді, якщо будь-який імпорт не відповідатиме тим же регуляторним стандартам, з якими стикаються фермери ЄС, що є ключовою вимогою сектору.

Як передавав Укрінформ, протести фермерів посилюються по всій Європі. Раніше у Франції під час блокування аграріями дороги загинула учасниця акції, коли автомобіль протаранив тюки соломи, якими фермери перекрили трасу.

Німецькі фермери на початку січня розпочали загальнонаціональну акцію протесту, влаштовували «тракторні марші» та блокування автотрас по всій країні.

Фото: Rob Engelaar/ANP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-