Радбез ООН на вимогу Росії обговорив удари США по проіранських бойовиках

Радбез ООН на вимогу Росії обговорив удари США по проіранських бойовиках

Укрінформ
Рада Безпеки ООН на терміновому засіданні, скликаному Росією, обговорила ситуацію на Близькому Сході у зв’язку з ударами США по військових об’єктах проіранських бойовиків у Сирії та Ірані.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Нью-Йорку.

Заступник постпреда США при ООН Роберт Вуд зазначив, що необхідні й пропорційні дії його країни проти бойовиків були здійснені в рамках реалізації невід'ємного права США на самооборону, відповідно до статті 51 Статуту ООН.

«Це неприйнятно, і подібні напади не можуть тривати», – сказав він про обстріл американської бази в Йорданії, внаслідок якого загинуло троє військовослужбовців і понад 40 отримали поранення.

За словами Вуда, Штати неодноразово попереджали, зокрема ставили до відома й Раду Безпеки ООН, що «вживатимуть заходів у відповідь на атаки чи загрози атак на громадян США, американський персонал та об'єкти».

Читайте також: Штати завдали ударів по трьох об'єктах в Іраку і чотирьох в Сирії

Цілі, по яких США завдають ударів, ретельно відібрані, щоб уникнути жертв серед цивільного населення, пояснив дипломат. Цей відбір ґрунтується «на чітких і неспростовних доказах того, що вони пов'язані з нападами на американський персонал».

Своєю чергою представник РФ при ООН Василь Небензя заявив про «агресивний характер американської політики на Близькому Сході й повне ігнорування Вашингтоном міжнародного права». При цьому він не згадав про порушення міжнародного права самою Росією, яку відповідно до резолюцій Генеральної Асамблеї ООН визнано агресором в контексті війни проти України.

Читайте також: За атакою на базу США в Йорданії стоїть кілька ісламістських угруповань - Білий дім

Як повідомляв Укрінформ, американські війська вразили в Іраку й Сирії понад 85 цілей, зокрема центри командування, управління й розвідки, склади боєприпасів і матеріально-технічного забезпечення, а також ракети, ракетні майданчики.та безпілотники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-