США ввели санкції проти мережі компаній, які допомагали Ірану виробляти ракети й дрони

США ввели санкції проти мережі компаній, які допомагали Ірану виробляти ракети й дрони

Укрінформ
Американський Мінфін оголосив про введення санкцій проти міжнародної мережі компаній, яка забезпечувала фінансування й поставку чутливих технологій для іранських програм з виробництва ракет і бойових безпілотників.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Офісу контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) у п’ятницю, передає Укрінформ.

«Сьогодні OFAC ввів санкції проти ключової мережі закупівель крупних постачальників матеріалів і чутливих технологій для іранських програм з розробки балістичних ракет та БПЛА, у тому числі безпілотників серії Shahed, які виробляє Іранський дослідницький центр авіаційної промисловості імені Шахеда (SAIRC)»,- зазначається в повідомленні.

Так, до списку обмежень США додали чотири організації, розташовані в Ірані й Гонконгу. Вони належать особам, активно залученим до підтримки багатьох іранських військових організацій, в тому числі Корпусу вартових ісламської революції.

Читайте також: США ввели санкції проти фінансової мережі, що працювала на Іран та Хезболлу

Крім того, OFAC додав до переліку обмежень гонконгську підставну компанію, яка бере участь у продажу іранських товарів на сотні мільйонів доларів.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю уряд США запровадив санкції проти топпосадовців кіберкомандування іранського Корпусу вартових ісламської революції через організовані хакерські атаки на інфраструктуру в США, Ізраїлі та країнах Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-