США ввели санкції проти кіберкомандування Ірану

США ввели санкції проти кіберкомандування Ірану

Укрінформ
Уряд Сполучених Штатів оголосив про запровадження санкцій проти топпосадовців кіберкомандування іранського Корпусу вартових ісламської революції через організовані хакерські атаки на інфраструктуру в США, Ізраїлі та країнах Європи.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Офісу контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC), передає Укрінформ.

«Сьогодні OFAC запровадив санкції проти шістьох представників кіберкомандування Корпусу вартових ісламської революції Ірану (IRGC-CEC), урядової організації Ірану, відповідальної за серію зловмисних кібердій проти критичної інфраструктури в США та інших країнах», - зазначається в повідомленні.

Зокрема, до списку обмежень потрапили керівник IRGC-CEC, а також високопоставлені керівники цього командування.

У цьому контексті повідомляється, що іранське кіберкомандування було причетне до нещодавнього зламу мережі виробництва в Ізраїлі, пов’язаного з критично важливою інфраструктурою. Раніше іранська сторона здійснювала кібератаки на інфраструктуру в США, в тому числі на Бостонську дитячу лікарню у 2021 році. IRGC-CEC також було причетне до подібної зловмисної кіберактивності проти європейських країн.

Читайте також: NYT: Іран намагається уникнути прямої війни зі США, але готується до відповіді на можливий удар

Як повідомляв Укрінформ, раніше цього тижня США запровадили санкції проти фінансової мережі, яка забезпечувала терористичну діяльність іранського Корпусу вартових ісламської революції та угруповання Хезболла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-