США зроблять усе, щоб захистити свої безпекові інтереси на Близькому Сході - Остін

США зроблять усе, щоб захистити свої безпекові інтереси на Близькому Сході - Остін

Укрінформ
США докладатимуть зусиль, щоб уникнути розширення конфлікту на Близькому Сході, водночас даючи гідну відповідь підтримуваним Іраном угрупованням за атаку на американську військову базу в Йорданії.

Про це заявив на пресконференції міністр оборони США Ллойд Остін, передає кореспондент Укрінформу.

«Президент не потерпить атак на американські війська, так само як і я»,- підкреслив глава американського оборонного відомства. 

Він наголосив, що американських військових на базі в Йорданії вбили радикальні бойовики, які діють у Сирії та Іраку за підтримки іранського режиму. 

Остін зауважив, що після масштабної атаки ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня терористичні угруповання за підтримки Ірану намагаються ще більше розхитати ситуацію на Близькому Сході. Зокрема, йдеться і про атаки хуситів на комерційне судноплавство в Червоному морі. 

«Отже, це небезпечний момент у регіоні Близького Сходу», - наголосив міністр оборони США.

Він підкреслив, що Сполучені Штати продовжать зусилля, щоби уникнути розширення конфлікту в регіоні.

Читайте також: Відповідь США на атаку по базі в Йорданії буде багаторівневою - Білий дім

«Але ми вживатимемо всіх необхідних заходів, щоб захистити США, наші інтереси та наш народ. І ми дамо відповідь тоді, де і як ми оберемо. Ось на чому всі тут зараз зосереджені», - підкреслив глава Пентагону.

Як повідомляв Укрінформ, за оцінками розвідки США, до нападу на американську військову базу в Йорданії 28 січня причетні кілька ісламістських угруповань, у тому числі «Катаїб Хезболла». За офіційною інформацією, внаслідок удару БПЛА 28 січня загинули троє військовослужбовців США, понад 40 людей дістали поранення.

Фото: CARLOS BONGIOANNI/STARS AND STRIPES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-