Відповідь США на атаку по базі в Йорданії буде багаторівневою - Білий дім

Відповідь США на атаку по базі в Йорданії буде багаторівневою - Білий дім

Укрінформ
Сполучені Штати готують комплексну відповідь на атаку БПЛА з боку проіранських сил по американській базі в Йорданії, яка передбачатиме не один, а кілька одночасних кроків.

Про це сказав у вівторок журналістам координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Справедливо буде очікувати, що ми відповімо належним чином, і дуже можливо, що ви побачите багаторівневий підхід – не просто одну дію, а потенційно кілька дій у відповідь», - зауважив Кірбі.

Він не уточнив, чи передбачає це лише військові дії, чи також застосування економічних та інших інструментів. За його словами, адміністрація США має на меті значно погіршити спроможності угруповань, які діють проти американських сил у регіоні, а також надіслати потужний меседж Ірану, що ці атаки неприйнятні.

Читайте також: Штати прокоментували заяви Ірану про непричетність до атаки на базу в Йорданії

Представник Білого дому наголосив, що президент виходить з необхідності захищати війська, об’єкти, а також інтереси національної безпеки Сполучених Штатів у регіоні.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок президент США Джо Байден заявив, що вже ухвалив рішення щодо відповіді Сполучених Штатів на атаку по американській базі в Йорданії. За останньою інформацією, внаслідок удару БПЛА 28 січня загинули троє військовослужбовців США, понад 40 людей отримали поранення.

Читайте також: Пентагон оприлюднив подробиці атаки на базу США в Йорданії

У Вашингтоні відповідальність за атаку покладають на угруповання «Катаїб Хезболла», яке діє за підтримки Корпусу вартових ісламської революції Ірану.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-