Пентагон оприлюднив подробиці атаки на базу США в Йорданії

Пентагон оприлюднив подробиці атаки на базу США в Йорданії

Укрінформ
Міністерство оборони США назвало імена та звання трьох загиблих військових і повідомило про поранення понад 40 бійців унаслідок атаки БПЛА, до якої причетне угруповання «Катаїб Хезболла».

З відповідною заявою виступила заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Стосовно кількості поранених - зараз, за нашими оцінками, їх понад 40», - сказала представниця міноборони США.

Вона припустила, що ця цифра може зрости, оскільки багато військових повідомляють про наявність симптомів контузії пізніше.

Сінгх розповіла про загиблих американських військових. Це 46-річний сержант Вільям Ріверс, 24-річний спеціаліст Кеннеді Сандерс та 23-річна спеціалістка Бреонна Моффетт. Всі вони були військовослужбовцями 718-ї інженерної роти резервістів.

Читайте також: Білий дім обіцяє відповідь на удар по військових США в Йорданії, спосіб і час визначить Байден

Заступниця речника Пентагону також уточнила, що відповідальність за атаку покладається на угруповання «Катаїб Хезболла», підтримуване Корпусом вартових ісламської революції Ірану. Однак, за її словами, збір та аналіз даних щодо тих, хто також може бути причетним, триває.

У відповідь на запитання, чи був під час удару по американській базі застосований іранський дрон такого ж зразку, які використовує РФ в Україні, представниця Пентагону поінформувала, що над встановленням моделі безпілотника продовжують працювати фахівці. Однак, за її словами, очевидно, що за атакою на американських військових стоїть Іран.

Читайте також: Іран відкидає звинувачення в атаці на американську базу в Йорданії

«Іран продовжує озброювати та споряджати ці угруповання для здійснення атак. І ми обов’язково змусимо їх відповідати», - наголосила Сінгх.

Як повідомляв Укрінформ, 28 січня США повідомили про удар БПЛА по розташуванню американських військ у Йорданії, внаслідок чого загинули троє осіб, десятки дістали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-