КНДР заявила про успішне випробування крилатої ракети, що здатна нести ядерну зброю

КНДР заявила про успішне випробування крилатої ракети, що здатна нести ядерну зброю

Укрінформ
Влада Північної Кореї заявила, що 30 січня провела тренування з запуску стратегічної крилатої ракети Hwasal-2, здатної нести ядерну зброю, з метою перевірки готовності армії до швидкої контратаки та покращення стратегічних ударних можливостей.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на північнокорейське державне інформагентство KCNA повідомляє Yonhap.

У Пхеньяні зазначили, що запуск ракети у напрямку Жовтого моря «не мав негативного впливу на безпеку сусідньої країни», вочевидь маючи на увазі Південну Корею.

Подробиці проведеного у вівторок ракетного випробування, у тому числі скільки ракет було запущено та як далеко вони пролетіли, KCNA не повідомляє.

Аналізуючи надані виданням фото південнокорейські фахівці звернули увагу на те, що Hwasal-2 (з корейської «стріла») летіла на низькій висоті. Крилаті ракети, оснащені реактивними двигунами, летять низько і маневрують, тому їх важко виявити та перехопити.

Читайте також: У США не виключають, що КНДР може вдатися до ескалації конфлікту з Сеулом у найближчі місяці - ЗМІ

Крім того, на темному корпусі ракети помітили білі смуги, що нагадували за зовнішнім виглядом ті, які були на раніше запущеній ракеті Hwasal-1.

Північна Корея вперше провела випробування крилатих ракет Hwasal-1 і Hwasal-2 у вересні 2021 року та січні 2022-го відповідно й з того часу запустила ще кілька Hwasal-1 і Hwasal-2, які, як вважають, мають дальність польоту 1500 км та 2000 км відповідно.

Хоча сам запуск крилатої ракети не є порушенням кількох резолюцій Ради Безпеки ООН, які забороняють використання КНДР технології балістичних ракет, він може становити серйозну загрозу безпеці, оскільки на таких ракетах можуть бути встановлені ядерні боєголовки.

Читайте також: Путін домовлятиметься з КНДР про збільшення обсягів постачання боєприпасів - Буданов

Як повідомляв Укрінформ, Північна Корея у вівторок 30 січня втретє за останні сім днів запустила кілька крилатих ракет біля західного узбережжя, лише через два дні після того, як вона провела випробувальний запуск крилатих ракет із морської платформи зі східного узбережжя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-