Поляки назвали політика, якому довіряють найбільше

Поляки назвали політика, якому довіряють найбільше

Опитування
Укрінформ
У Польщі найбільше довіри в суспільстві мають маршалок Сейму Шимон Головня, президент Анджей Дуда і мер Варшави Рафал Тшасковський.

Про це свідчить опитування, проведене Центром дослідження громадської думки (СBOS) у середині січня, передає Укрінформ з посиланням на Rmf24.

Як зазначається, Головні довіряють 54% поляків, а Дуді та Тшасковському – по 46%. У порівнянні з груднем рейтинг довіри до маршалка нижньої палати парламенту зріс на 3%, до президента знизився на 5%, а до мера Варшави зберігся на тому самому рівні.

Водночас найбільшу недовіру в польському суспільстві викликають лідер опозиційної партії “Право і Справедливість” Ярослав Качинський (про таке ставлення до нього заявили 58% опитаних), експрем’єр Матеуш Моравецький (53%) і колишній віцепрем'єр, міністр національної оборони Маріуш Блащак (41%). Рівень недовіри до Качинського за останній місяць зріс на 3%, а до Моравецького – на 5%.

Читайте також: Дуда прийняв присягу в нового уряду Польщі

Опитування було проведено 11-21 січня змішаним типом (mixed-mode) серед 1015 дорослих громадян.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський перед візитом до Берліна заявив, що завершується “холодна війна”, яку попередній уряд вів з Німеччиною та європейськими інституціями.

Фото: Шимон Головня, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-