Канада виділить $30 мільйонів на гумдопомогу Газі

Канада виділить $30 мільйонів на гумдопомогу Газі

Укрінформ
Канада розподілить між кількома міжнародними організаціями 40 млн канадських доларів (близько 30 млн дол. США) для надання гуманітарної допомоги мешканцям сектора Гази.

Як повідомляє Укрінформ, про це заявили у Міністерстві міжнародного розвитку Канади.

“Канада додатково виділяє 40 млн дол. на гуманітарну допомогу для забезпечення невідкладних потреб, викликаних кризою у секторі Гази. Ці кошти допоможуть партнерам Канади надати продовольство, питну воду, невідкладну медичну допомогу, захист”, - йдеться у заяві.

Зазначається, що кошти від Канади отримає Світова продовольча програма, ЮНІСЕФ, Фонд народонаселення ООН, ВООЗ, Міжнародний комітет Червоного хреста й Управління ООН з координації гуманітарних питань. Частину коштів отримають також кілька канадських недержавних організацій.

У відомстві додали, що на тлі інформації про можливу участь персоналу Агентства ООН у справах палестинських біженців (UNRWA) в терористичному нападі на Ізраїль 7 жовтня, “Канада продовжить працювати із Агентством й іншими донорами, підтримуючи розслідування цих серйозних обвинувачень, що викликають глибоке занепокоєння”.

Читайте також: Reuters із посиланням на досьє Ізраїлю: 190 співробітників ООН у Газі причетні до нападу ХАМАС

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня Канада та кілька інших держав оголосили про припинення фінансування UNRWA. Напередодні у Агентстві заявили про початок розслідування після інформації про причетність деяких його співробітників до нападу на Ізраїль 7 жовтня минулого року.

Міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац заявив, що його країна спробує зупинити діяльність UNRWA у Газі після завершення війни. Він стверджує, що це агентство було «цивільним підрозділом» ХАМАС.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-