Ексгенсек НАТО не вважає напад Путіна на країну Альянсу неминучим

Ексгенсек НАТО не вважає напад Путіна на країну Альянсу неминучим

Укрінформ
Колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен не вважає неминучим напад Росії на країну Альянсу, бо російський диктатор Володимир Путін знає про пʼяту статтю статуту НАТО про колективну оборону.

Про це Расмуссен заявив на спільному з керівником Офісу Президента Андрієм Єрмаком брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я не вважаю, що є неминучий ризик нападу Росії на країну НАТО. Путін поважає пʼяту статтю. Він знає, що відповідно до неї, напад на одного з членів буде атакою на всіх, і він програє пряму конфронтацію з НАТО”, – сказав він.

На переконання Расмуссена, «сіра зона» є небезпечною, і країни, які в ній, подаються на членство в НАТО, як-от Фінляндія та Швеція.

Читайте також: НАТО слід готуватися до російських ракетних ударів по Європі - The Times

“Тому, мою думку, ми маємо запросити Україну, і чим раніше, тим краще. Насправді українське військо таке потужне, що може зробити внесок для Альянсу і посилити його”, – наголосив колишній генсек НАТО.

Як повідомляв Укрінформ, 30 січня керівник Офісу Президента Андрій Єрмак і колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен презентували у Києві Міжнародну робочу групу з безпекових питань та євроатлантичної інтеграції України, яка має сприяти руху України до Альянсу.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-