Делегація ЦАХАЛ у Пентагоні вирішує питання отримання обіцяної військової допомоги - журналіст

Делегація ЦАХАЛ у Пентагоні вирішує питання отримання обіцяної військової допомоги - журналіст

Укрінформ
Делегація Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) наразі на постійній основі перебуває у Пентагоні для вирішення питання отримання обіцяної Сполученими Штатами військової допомоги.

Про це заявив ізраїльський журналіст і медіаексперт Ростислав Гольцман в онлайн-виступі під час проведення круглого столу в Укрінформі на тему: "Наслідки російсько-української війни для світу".

«Попри двопартійну підтримку Ізраїлю, що є у США, теж з’явилися деякі проблеми. Вони теж почали (говорити): «Треба зрозуміти…», «Не все так однозначно». Де ті 5 млрд, про які вони казали, що треба виділити Ізраїлю вже зараз? Де ті мільярди для України, про які вони казали? Незрозуміло. Але я сподіваюсь на людей, які працюють (із США – ред.) Наприклад, делегація ЦАХАЛ зараз на постійній основі перебуває у Пентагоні. Наші люди працюють. Ми бачимо, що є деякі речі, про які ми почуємо найближчим часом», - сказав Гольцман.

Він висловив сподівання, що допомога, обіцяна Сполученими Штатами і Ізраїлю, і Україні, буде виділена.

Ізраїльський журналіст також підкреслив, що за всіма соціологічними опитуваннями 80% населення Ізраїлю підтримують Україну.

Читайте також: В Ізраїлі вважають, що ліквідація загрози ХАМАС триватиме увесь рік

За словами Гольдмана, «треба витримати цю зиму і цю весну». 

«Я дуже сподіваюсь, що влітку у нас буде вже багато добрих новин», - спрогнозував він. 

Як повідомляв Укрінформ, виділення Сполученими Штатами допомоги для України, Ізраїлю і Тайваню затримується через розбіжності між демократами та республіканцями в Сенаті Конгресу США.

Під час перемовин у Парижі 28 січня Ізраїль не зміг досягти згоди із США, Катаром та Єгиптом щодо умов нового перемир’я із ХАМАС.

Фото: скриншот youtube.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-