Гутерреш особисто обговорює з донорами фінансування Агентства ООН у справах палестинських біженців

Гутерреш особисто обговорює з донорами фінансування Агентства ООН у справах палестинських біженців

Укрінформ
Генсек ООН проводить зустрічі з представниками країн, котрі відмовилися фінансувати Агентство у справах палестинських біженців і організації робіт на Близькому Сході (UNRWA), співробітників якого підозрюють у причетності до нападу ХАМАС на Ізраїль.

Як передає власкор Укрінформу в Нью-Йорку, про це повідомив у понеділок речник генсека ООН Стефан Дюжаррік.

За його словами, у понеділок вранці Гутерреш провів переговори з постпредом США при ООН Ліндою Томас-Грінфілд, завтра він має зустрітися з представниками інших «основних країн-донорів».

В ООН також вітають звернення двох десятків неурядових організацій, котрі обґрунтовують необхідність фінансування агентства, яке надає допомогу не тільки в Газі, а й на Західному березі річки Йордан, у Лівані, Сирії та Йорданії, сказав Дюжаррік.

Водночас він не відповів на запитання, який суд має притягати до відповідальності співробітників UNRWA, які можуть бути пов’язані з ХАМАС.

Читайте також: Reuters із посиланням на досьє Ізраїлю: 190 співробітників ООН у Газі причетні до нападу ХАМАС

«Думаю, з часом ці речі стануть зрозумілішими. ООН тут ні при чому. Ми не передаємо людей (під суд – ред.), але вважаю, розслідування має йти своєю чергою», – сказав речник.

Він пояснив, що в структурах ООН на Близькому Сході працює близько 13 тис. осіб, а в разі припинення фінансування кошти завершаться вже в лютому.

При цьому Дюжаррік нагадав, що саме UNRWA оголосило про ці проблеми в агентстві: «Воно зробило перший крок – поінформувало найважливіших донорів». І це, за словами речника, свідчить про підзвітність цієї структури.

Читайте також: Агентство ООН розслідує причетність співробітників до нападу на Ізраїль 7 жовтня

Як повідомляв Укрінформ, Гутерреш закликав низку країн-донорів відновити фінансування UNRWA після інформації про участь окремих його співробітників у нападі ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня. Також він зазначив, що винуватці будуть притягнуті до відповідальності.

Близько двох десятків країн призупинили фінансування UNRWA на час розслідування. Серед них – США, Велика Британія, Нідерланди, Італія, Німеччина, Австралія, Швейцарія.

 Фото: JASON SZENES / EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-