Ролик Єврокомісії до Міжнародного дня Голокосту виправили через обурення Польщі

Ролик Єврокомісії до Міжнародного дня Голокосту виправили через обурення Польщі

Відео
Укрінформ
У Варшаві викликав обурення відеоролик Єврокомісії до Міжнародного дня Голокосту, в якому місце розташування концтабору Освенцим було позначено як Польща, а не окупована нацистами територія.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Після критичних заяв як в уряді, так і канцелярії президента Польщі титри відеоролика змінили: згадку про Польщу прибрали, натомість указавши “Освенцим, німецький нацистський табір смерті”

“Пишучи про нацистський табір смерті в Освенцимі, слід вказувати, що він був побудований під час німецької окупації”,- написав у мережі X глава МЗС Польщі Радослав Сікорський.

Він додав, що інформація в соцмережах Єврокомісії уточнюватиметься. Водночас він висловив жаль з приводу того, що польський єврокомісар (Януш Войцеховський – ред.) заздалегідь не представив точку зору Варшави з цього приводу.

Своєю чергою голова Бюро національної безпеки Польщі Яцек Сєвєра нагадав в мережі X, що в роки Другої світової війни німецькі концтабори були розташовані в багатьох окупованих країнах Європи. Свій допис він адресував очільниці Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн.

Через декілька годин у титри відеоролика було внесено зміни.

З цього приводу Сікорський написав, що тепер усе відповідає історичній правді. Він зауважив, що ще в 90-х роках минулого століття займався проблемою помилкового позначення англійською мовою нацистських концтаборів, які були розташовані на окупованій території Польщі.

Читайте також: В Україні та у світі вшановують пам’ять жертв Голокосту

У Міжнародний день Голокосту, 27 січня, Єврокомісія оприлюднила відеоролик, в якому єврокомісари, а також президентка ЄК Урсула фон дер Ляєн, називають імена загиблих в роки Другої світової війни євреїв, а титрами позначено роки їх народження та місця смерті.

Як відомо, Польща завжди активно реагує на появу в публічному просторі та ЗМІ інших країн інформації про “польські концтабори” чи “концтабори в Польщі”, і прагне, щоб ці помилки відразу було виправлено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-