КНДР запустила кілька крилатих ракет у бік Японського моря

КНДР запустила кілька крилатих ракет у бік Японського моря

Укрінформ
Північна Корея у неділю вранці, вдруге за тиждень, провела ракетні випробування й запустила кілька крилатих ракет зі свого східного узбережжя в напрямку Японського моря.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на південнокорейський Об’єднаний комітет начальників штабів (JCS) повідомляє Yonhap.

Військові Південної Кореї зафіксували ракетні пуски близько 8 години ранку з району поблизу північнокорейського порту Сінпо (Shinpo) на узбережжі Японського моря. Подробиці стосовно кількості й типів ракет, висоти і дальності їх польоту JCS наразі не повідомляє.

Зазначається лише, що корейські фахівці тісно співпрацюють із партнерами зі Сполучених Штатів над аналізом отриманих даних.

Військові також заявили, що спільно з американською стороною посилили спостереження за подальшою діяльністю КНДР.

Сьогоднішній запуск став другим цього року після випробування Північною Кореєю стратегічних крилатих ракет Pulhwasal-3-31 у середу, коли КНДР запустила кількох крилатих ракет із протилежного, західного узбережжя, у бік Жовтого моря.

Експерти заявили, що Pulhwasal-3-31 виглядає як крилата ракета, здатна нести ядерну боєголовку, враховуючи ідентичність номера в її назві номеру Hwasan-31, тактичної ядерної боєголовки, яку Північна Корея вперше представила в березні минулого року.

Читайте також: КНДР продовжує розвивати програми зі створення ракет дальньої дії - Білий дім

Вони також припускають, що Pulhwasal-3-31 може бути ракетою малої дальності, оскільки на опублікованих у мережі Інтернет фото видно, що її загальна довжина менша, ніж у попередніх модифікацій ракет Hwasal. До того ж, Hwasal корейською означає «стріла», а Pulhwasal – «вогняна стріла».

Yonhap зауважує, що запуск крилатої ракети не є прямим порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН, які забороняють використання КНДР технологій балістичних ракет. Але це може становити серйозну загрозу безпеці, оскільки на таких ракетах можуть бути встановлені ядерні боєголовки.

Як повідомляв Укрінформ, влада КНДР заявила, що 24 січня вперше провела випробування нової стратегічної крилатої ракети Pulhwasal-3-31, яка здатна нести ядерну зброю.

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-