Росія досі відмовляє США в доступі до затриманої журналістки Радіо Свобода

Росія досі відмовляє США в доступі до затриманої журналістки Радіо Свобода

Укрінформ
Влада РФ продовжує відмовляти США в консульському доступі до затриманої журналістки Радіо Свобода Алсу Курмашевої, яка має російське та американське громадянство.

Про це заявив заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми уважно стежимо за затриманням Алсу Курмашевої в Росії. Ми надзвичайно стурбовані тим, що її ув’язнення триває», - сказав представник зовнішньополітичного відомства США.

Він нагадав, що американська сторона отримала відмову в консульському доступі до журналістки ще 20 грудня, і ця відмова діє досі.

Читайте також: У Росії продовжили арешт журналістці Радіо Свобода Курмашевій

«Посольство США в Москві продовжує запитувати про відповідний консульський доступ», - зазначив Пател.

Водночас він уточнив, що РФ користується правом не інформувати США про перебіг справи, коли йдеться про осіб із подвійним громадянством.

Як повідомляв Укрінформ, Алсу Курмашева – громадянка США та Росії, живе у Празі з чоловіком і двома дітьми. До РФ вона приїхала 20 травня 2023 року за сімейними обставинами.

Читайте також: ЄС закликає Росію негайно звільнити журналістку Радіо Свобода

2 червня Курмашеву затримали в аеропорту Казані, коли вона чекала на рейс до Чехії. У неї вилучили американський і російський паспорти. Пізніше московський режим порушив кримінальну справу проти журналістки за статтею щодо «фейків» про російську армію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-