ЄС закликає Росію негайно звільнити журналістку Радіо Свобода

ЄС закликає Росію негайно звільнити журналістку Радіо Свобода

Укрінформ
Євросоюз закликає до негайного звільнення журналістки Радіо Свобода Алсу Курмашевої, яку утримують у російському СІЗО.

Про це написав Високий представник ЄС Жозеп Боррель у соцмережі Х, передає Укрінформ.

«ЄС закликає російську владу негайно звільнити журналістку Алсу Курмашеву, якій загрожує до 15 років позбавлення волі за журналістську діяльність», - йдеться у дописі.

Боррель наголосив, що російська влада має забезпечити безпеку журналістів та їхнє право на свободу слова, а також припинити їхнє переслідування.

Читайте також: Московський суд залишив журналіста WSJ Гершковича в СІЗО

Як повідомляв Укрінформ, Алсу Курмашева – громадянка США та Росії, живе у Празі з чоловіком та двома дітьми. У Росію вона приїхала 20 травня через сімейні обставини. 2 червня Курмашеву затримали в аеропорту Казані, коли вона чекала рейсу, щоб повернутись у Чехію. У неї вилучили американський і російський паспорти.

Минулого тижня російський режим порушив ще одну кримінальну справу проти журналістки Татаро-башкирської служби Радіо Свобода Алсу Курмашевої – за статтею щодо «фейків» про російську армію. Раніше суд у Казані визнав її винною в неповідомленні про друге громадянство і засудив до штрафу 10 тисяч рублів. Зараз Курмашева перебуває у СІЗО по справі щодо порушення закону про «іноземних агентів».

Російська влада досі не надала американській стороні консульського доступу до утримуваної в СІЗО журналістки Радіо Свобода Алсу Курмашевої, яка має, в тому числі, американське громадянство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-