Московський суд залишив журналіста WSJ Гершковича в СІЗО

Московський суд залишив журналіста WSJ Гершковича в СІЗО

Укрінформ
Міський суд Москви залишив без задоволення апеляційну скаргу захисту журналіста WSJ Евана Гершковича на запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Про це повідомляє Радіо Свобода, передає Укрінформ.

Прийняте рішення означає, що Еван Гершкович перебуватиме в СІЗО до 30 січня наступного року, як було визначено російським судом раніше. Судове засідання проходило за зачиненими дверима, оскільки матеріали справи містять гриф "таємно".

Американський посол у Росії Лінн Трейсі пізніше зробила заяву про ситуацію з журналістом, назвавши практику російської влади «звичною». За її словами, Вашингтон продовжуватиме виступати за негайне звільнення Гершковича та всіх інших американців, які несправедливо затримані за кордоном.

Читайте також: Суд у Росії відправив до СІЗО журналістку Радіо Свобода

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці листопада термін утримання під вартою обвинуваченого у шпигунстві кореспондента московського бюро видання The Wall Street Journal Евана Гершковича був продовжений до 30 січня.

Репортера WSJ Евана Гершковича затримали в РФ 29 березня 2023 року під час журналістського відрядження до Єкатеринбурга. Він став першим представником американського ЗМІ, заарештованим із 1986 року російською владою. Гершковича обвинувачують у шпигунстві.

За версією ФСБ, кореспондент Wall Street Journal «за завданням американської сторони здійснював збір відомостей, що становлять держтаємницю, про діяльність підприємства російського військово-промислового комплексу». Сам Гершкович усі висунуті йому обвинувачення відкидає.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-