Сікорський закликав не легковажити погрозами Путіна почати війну з НАТО

Сікорський закликав не легковажити погрозами Путіна почати війну з НАТО

Укрінформ
Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський закликав не легковажити погрозами президента Росії Володимира Путіна почати війну з НАТО.

Про це він заявив у інтервʼю Радіо Свобода, передає Укрінформ.

Говорячи про ймовірність того, що війна може вийти за межі українських кордонів, польський міністр наголосив, що НАТО є найсильнішим військовим альянсом у світі. Він також нагадав, що розпочалися найбільші навчання НАТО Steadfast Defender-2024 за участю близько 90 тисяч військових.

“Тож Росії краще не намагатися (розпочинати війну з НАТО - ред.), бо вони програють. І завдяки хоробрості українських воїнів Росія вже втратила приблизно половину своїх танків і багато іншої військової техніки”, – сказав він.

Водночас Сікорський підкреслив, що потрібно допомогти Україні "відновити її територію, і потрібно знайти шляхи, як це зробити вчасно, тому що час має значення".

Читайте також: Сікорський: Путін пройшов точку неповернення, війну з російського боку закінчуватимуть інші

У контексті заяв міністра оборони ФРН Бориса Пісторіуса і прем'єр-міністра Естонії Каї Каллас, що, ймовірно, ЄС має на підготовку до відбиття потенційної атаки РФ від 5 до 8 років або лише від 3 до 5 років, глава МЗС Польщі заявив, що не хоче спекулювати. "Але коли президент Путін погрожує іншим країнам, як він погрожував Україні перед вторгненням, боюся, що йому варто вірити. І тому треба готуватися”, - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, президент Польщі Анджей Дуда заявляв, що Росія не зупиниться в Україні, і в разі досягнення своєї мети вона знову нападе на країни у Східній Європі, на Кавказі чи у Центральній Азії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-