США запустили розвідувальний літак для спостереження за Північною Кореєю - ЗМІ

США запустили розвідувальний літак для спостереження за Північною Кореєю - ЗМІ

Укрінформ
Авіаційні трекери свідчать, що розвідувальний літак США пролетів над Південною Кореєю у понеділок з очевидною місією стежити за Північною Кореєю після її заяв про випробування підводного ядерного дрона.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yonhap із посиланням на поінформовані джерела.

Літак RC-135W Rivet Joint Військово-повітряних сил США був помічений у небі над містом Інчхон, на захід від Сеула, над сусідніми провінціями Кьонгі, Канвон, а також східним та західним узбережжям, показали дані численних систем відстеження польотів.

За словами джерел, розгортання новітнього розвідувального літака Сполученими Штатами є частиною регулярних операцій зі збору розвідувальної інформації, але розкриття великих маршрутів польотів може бути спрямовано на посилення тиску на Пхеньян.

Це вже третій відомий політ розвідувального літака США цього року, до цього вони були зафіксовані 4 і 17 січня у внутрішньому авіапросторі Південної Кореї.

Читайте також: Пхеньян анонсував візит Путіна до Північної Кореї найближчим часом

RC-135W був відправлений через три дня після того, як Північна Корея заявила про проведення випробування підводного ядерного дрона Haeli-5-23 у Східному морі.

Як повідомляв Укрінформ, 19 січня міністерство оборони Північної Кореї заявило про випробовування підводної системи ядерної зброї, яка нині перебуває у розробці, у відповідь на останні спільні морські навчання за участю Південної Кореї, Сполучених Штатів і Японії.

У Південній Кореї правдивість заяви КНДР про випробування підводної системи ядерної зброї поставили під сумнів.

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-