У Британії розчаровані, що Нетаньягу відкинув заклик Байдена до утворення палестинської держави

У Британії розчаровані, що Нетаньягу відкинув заклик Байдена до утворення палестинської держави

Укрінформ
У міністерстві оборони Великої Британії розчаровані рішенням очільника уряду Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу, який знову відкинув ідею створення палестинської держави.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

"Міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс сказав у неділю, що заява Нетаньягу розчарувала (уряд Британії – ред.), хоча й не стала несподіванкою", - йдеться у повідомленні.

"Я справді не бачу іншого рішення, окрім рішення про дві держави", - зазначив Шеппс.

Ці коментарі послаблять надії в деяких колах на те, що криза в секторі Гази може призвести до того, що ізраїльські та палестинські лідери відновлять дипломатичні переговори та дадуть поштовх “мирному процесу”, зазначає BBC.

Видання додає, що позиція Нетаньягу, “здається, поглиблює розрив у відносинах (Ізраїлю - ред.) зі США”. США вважають, що палестинська держава поруч з Ізраїлем – так зване “рішення про дві держави” − життєво важлива для довготермінової стабільності в регіоні. Проте цього тижня Білий дім визнав, що уряди США та Ізраїлю “явно бачать речі по-різному”.

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант заявив, що війна проти терористичного угрупування ХАМАС потребуватиме більше часу, ніж «декілька місяців». Прем'єр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив раніше, що Палестинська адміністрація не прийме владу в секторі Гази, доки він обійматиме посаду, підкресливши різницю у поглядах між урядами Ізраїлю та США щодо управління анклавом після завершення війни Ізраїлю та ХАМАС.

Читайте також: Євросоюз підготував мирний план для припинення ізраїльсько-палестинського конфлікту - ЗМІ

7 жовтня ХАМАС вторгся до Ізраїлю та почав вбивати та викрадати як військових, так і цивільних. Ізраїль відповів обстрілами місць базування терористів у секторі Гази.

Семиденна перерва у бойових діях призвела до звільнення близько сотні заручників, утримуваних ХАМАСом, в обмін на звільнення 240 палестинських засуджених в Ізраїлі, а також полегшила доступ гуманітарної допомоги до сектора Гази.

Армія Ізраїлю «відновила бойові дії на повну силу» після порушення угрупуванням ХАМАС угоди про припинення вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-