У британській поліції створили підрозділ для боротьби із загрозами з боку Росії

У британській поліції створили підрозділ для боротьби із загрозами з боку Росії

Укрінформ
Британська поліція створила новий підрозділ для протидії загрозам з боку Китаю, Росії та Ірану, на тлі стурбованості ризиками напередодні парламентських виборів у країні, які очікуються цього року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

За словами помічника комісара поліції Метта Джукса, який також керує британським відділом боротьби з тероризмом, у поліції нині вважають, що виклик, створений ворожими державами, «зараз більший, ніж з часів холодної війни».

«Ми говоримо про частини державного апарату Ірану, Китаю та Росії», - сказав він журналістам.

Минулого року Велика Британія ухвалила закон «Про національну безпеку», намагаючись ускладнити для інших країн шпигунство, викрадення комерційної таємниці і втручання в політичну систему країни. 

Джукс зазначив, що новий відділ спеціалізованих розслідувань використовуватиме повноваження, які були визначені в цьому законі. 

«Ми будемо найбільш відкритою частиною британського співтовариства безпеки, яке посилить свою відповідь на ворожі дії інших держав», – сказав він.

Читайте також: Естонія побудує на кордоні з Росією лінію оборони з 600 бункерів - ЗМІ

Джукс також розповів, що обсяг дезінформації в Інтернеті був більшим, ніж у будь-який попередній рік виборів у Британії.

Як повідомляв Укрінформ, очільник МЗС Великої Британії Девід Кемерон заявив, що має відчуття, що сьогоднішні події у світі нагадують передвоєнні 1930-ті роки, коли Захід намагався умиротворити Адольфа Гітлера, а тепер повторює ті ж помилки з російським лідером Володимиром Путіним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-