Байден очікує, що Сенат досягне угоди щодо кордону наступного тижня

Байден очікує, що Сенат досягне угоди щодо кордону наступного тижня

Укрінформ
Президент США Джо Байден висловив очікування, що наступного тижня партійні лідери в Сенаті США досягнуть угоди з питань кордону та міграційної реформи, яка має зрештою розблокувати продовження допомоги Україні.

Про це він заявив у п’ятницю під час виступу перед мерами США в Білому домі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Моя команда вже кілька тижнів працює з двопартійною групою сенаторів за столом переговорів стосовно угоди, яка включає кордон, бо я вважаю, що нам потрібні суттєві зміни у політиці на кордоні», - підкреслив Байден.

Він додав, що готовий діяти.

«Я думаю, що наступного тижня ми зможемо до чогось дійти, принаймні в Сенаті, і я сподіваюся, що це буде двопартійний пакет», - зазначив глава Білого дому.

У цьому контексті він наголосив, що питання залишаються до позиції спікера та республіканців у Палаті представників, «чи готові вони діяти».

Читайте також: Байден підписав закон для уникнення урядового «шатдауну»

Як повідомляв Укрінформ, республіканці у Конгресі США висунули умову, що погодяться продовжити підтримку України після того, як демократи й адміністрація ухвалять кардинальні зміни в міграційній реформі у США.

Цієї середи президент Байден зустрівся з членами обох палат Конгресу, щоб обговорити важливість ухвалення його запиту, який містить, зокрема, понад $60 мільярдів на підтримку України. На зустрічі були присутні спікер Палати представників, голови та провідні члени комітетів з питань міжнародних відносин, розвідки, збройних сил та асигнувань обох палат. Байден наголосив на важливості ухвалення рішень у Конгресі для забезпечення України необхідними ресурсами, у тому числі засобами протиповітряної оборони та артилерії, для захисту від вторгнення Росії.

Фото: The White House

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-