США не підтверджують заяв Пхеньяна про випробування підводних дронів для ядерної зброї

США не підтверджують заяв Пхеньяна про випробування підводних дронів для ядерної зброї

Укрінформ
Сполучені Штати не можуть підтвердити достовірність заяв Північної Кореї про випробування новітніх підводних дронів, здатних нести ядерну зброю.

Про це заявив у п’ятницю координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я не можу підтвердити заяв Північної Кореї про те, що вони справді випробували таку зброю. Однак це підкреслює продовження провокацій з боку Кім Чен Ина та його режиму в Пхеньяні», - зауважив представник Білого дому.

Він зазначив, що американська сторона продовжує перебувати в контакті із Південною Кореєю, щоби дізнатися більше деталей та контексту цього питання.

Читайте також: Білий дім попереджає про нові загрози з боку КНДР через співпрацю з Росією

Водночас, за його словами, незалежно від того, правда це чи ні, «немає жодних сумнівів, що вони (КНДР – ред.) продовжують використовувати передові військові можливості, щоби погрожувати своїм сусідам, погрожувати регіону».

Як повідомляв Укрінформ, режим у Пхеньяні у п’ятницю заявив про випробовування підводної безпілотної системи, здатної переносити ядерну зброю. Заява КНДР пролунала у відповідь на спільні морські навчання за участю Південної Кореї, Сполучених Штатів і Японії. Тим часом, низка резолюцій Ради Безпеки ООН забороняють Північній Кореї проводити випробування, повʼязані з ядерною зброєю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-