США ввели нові санкції проти компаній та суден, що допомагали Росії продавати нафту

США ввели нові санкції проти компаній та суден, що допомагали Росії продавати нафту

Укрінформ
Міністерство фінансів США оголосило про запровадження санкцій проти щонайменше 18 суден еміратської компанії, причетних до спроб Росії продати свою нафту вище лімітів, встановлених міжнародною коаліцією.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Офісу контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC), оприлюдненому в четвер, передає Укрінформ.

«Сьогодні OFAC запроваджує перші в 2024 році санкції для дотримання ліміту цін на нафту, спрямовані проти судноплавної компанії, пов’язаної з порушеннями щодо обмеження цін», - зазначається в повідомленні.

Таким чином, під обмеження США потрапили 18 суден компанії Hennesea Holdings Limited (Hennesea), центральний офіс якої знаходиться в Об’єднаних Арабських Еміратах, і яка вже була раніше внесена до списку санкцій. Вона є кінцевим власником цих суден, що перевозили сиру нафту російського походження за ціною вище 60 доларів за барель.

Читайте також: Китайські банки посилюють обмеження щодо РФ після указу Байдена про санкції - Bloomberg

У цьому зв’язку повідомляється, що незадовго до того, як був встановлений ціновий ліміт на російську нафту, компанія Hennesea придбала старі танкери, які потім неодноразово заходили в порти Російської Федерації.

Як повідомляв Укрінформ, попередні заходи щодо обмеження доходів Росії від продажу нафти, а також уникнення нелегальних схем обходу цінових лімітів були запроваджені США в грудні. Тоді під санкціями опинилися компанії з ОАЕ та Гонконгу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-