Папа Франциск закликав не забувати про Україну та інші країни, які потерпають від воєн

Папа Франциск закликав не забувати про Україну та інші країни, які потерпають від воєн

Укрінформ
Під час зустрічі з прочанами Папа Франциск знову згадав країни, які страждають від війни, зокрема Україну, та закликав запобігти зростанню напруження на Близькому Сході.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Vatican News.

«Не забуваймо про країни, які переживають війну, не забуваймо про Україну, не забуваймо про Палестину, Ізраїль, не забуваймо про мешканців сектору Гази, які дуже страждають. Молімося за численні жертви війни. Війна завжди руйнує, війна не сіє любов, вона сіє ненависть. Війна – це справжня людська поразка. Молімося за людей, які страждають від війни», – сказав понтифік.

Він також прокоментував недавній ракетний обстріл Іраном міста Ербіль на півночі Іраку. «Висловлюю своє співчуття і солідарність з постраждалими, всіма цивільними особами, внаслідок ракетного удару по місту Ербіль, столиці автономного регіону Іракського Курдистану. Добрі стосунки між сусідами будуються не такими діями, а шляхом діалогу та співпраці. Прошу всіх уникати будь-яких кроків, які посилюють напруженість на Близькому Сході та на інших театрах воєнних дій», - зазначив Франциск.

Читайте також: У першу неділю року Папа Франциск закликав і надалі молитися за мир в Україні та усьому світі

Зазначається, що зустріч із прочанами відбулася в середу, напередодні спеціального періоду, протягом якого Христові учні в особливий спосіб підносять молитву за єдність. «Завтра розпочинається Тиждень молитов за єдність християн, який цього року має тему «Люби Господа, Бога твого... і ближнього твого, як самого себе». Заохочую вас молитися, щоб християни досягли повного сопричастя та давали одностайне свідчення любові до всіх, а особливо до найуразливіших», – сказав Святий Отець.

Як повідомляв Укрінформ, у листі до глави Української греко-католицької церкви Блаженнішого Святослава Папа Франциск рішуче засудив «негідні та неприйнятні» ракетні обстріли мирного населення та цивільної інфраструктури України. 

Фото: vaticannews.va

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-