Прем'єр Китаю запевнив голову Єврокомісії у відданості партнерству з ЄС

Прем'єр Китаю запевнив голову Єврокомісії у відданості партнерству з ЄС

Укрінформ
Прем’єр-міністр КНР Лі Цян заявив, що його країна віддана партнерству, підтриманню діалогу та співпраці з Євросоюзом і готова вирішувати розбіжності відповідно до принципів взаєморозуміння та поваги.

Про це йдеться в повідомленні МЗС КНР про зустріч Лі Цяна з президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн на полях Всесвітнього економічного форуму в Давосі, передає Укрінформ.

«Китай завжди вважав поглиблення відносин із Європейським Союзом дипломатичним пріоритетом і готовий співпрацювати з ЄС, зробити двосторонні зв’язки більш стабільними, конструктивними і глобальними та сприяти процвітанню й розвитку Китаю, Європейського Союзу і світу в цілому», - сказав Лі.

Він запевнив, що Китай прагне взаємовигідного партнерства та співпраці з ЄС на основі принципів взаємного розуміння і поваги та готовий належним чином врегульовувати розбіжності, зокрема, сприяти більш збалансованому розвитку двосторонньої торгівлі.

Читайте також: Китай у Давосі назвав п'ять пропозицій «для відновлення довіри між країнами»

«Китай готовий імпортувати з Євросоюзу більше товарів, які відповідають ринковому попиту, і сподівається, що ЄС послабить експортні обмеження на високотехнологічну продукцію до Китаю... та буде справедливим, поступливим і прозорим у питаннях торгівлі й економіки, чесно ставитиметься до китайських компаній і виважено вводитиме обмежувальні й захисні торговельні заходи», - зазначив китайський прем’єр.

Своєю чергою Урсула фон дер Ляєн у твіті в мережі Х назвала розмову з прем’єр-міністром КНР гарною та відвертою.

Читайте також: Китайські банки посилюють обмеження щодо РФ після указу Байдена про санкції - Bloomberg

«Нам потрібно перейти до дій для відновлення балансу в торгівлі та уникати викривленої політики. Компанії ЄС заслуговують на реальні рівні умови гри», - написала вона.

Очільниця Єврокомісії також закликала й надалі зміцнювати довіру «завдяки посиленню співпраці в галузі клімату та обміну між людьми».

Як повідомляв Укрінформ, Лі Цян під час виступу в Давосі заявив, що його Китай надає великого значення виконанню взятих на себе зобов’язань і довів світові, що є гідним довіри.

Фото: fmprc.gov.cn

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-