Пекін заявив, що тайванське питання є внутрішньою справою Китаю

Пекін заявив, що тайванське питання є внутрішньою справою Китаю

Укрінформ
В уряді КНР заявили, що тайванське питання є внутрішньою справою Китаю і які б зміни не відбулися на Тайвані, основний факт, що в світі є лише один Китай і Тайвань являється його частиною залишається незмінним.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в заяві речника Управління у справах Тайваню Держради КНР із приводу результатів виборів на Тайвані, опублікованій МЗС КНР.

«Тайванське питання є внутрішньою справою Китаю і які б зміни не відбулися на Тайвані, основний факт, що в світі є лише один Китай і Тайвань є частиною Китаю, не зміниться», - йдеться в заяві.

У ній наголошується, що також незмінними залишаються позиція уряду КНР щодо підтримки принципу одного Китаю та протидії сепаратизму «незалежності Тайваню», «двох Китаїв» і «один Китай, один Тайвань», а також переважаючий консенсус міжнародної спільноти стосовно дотримання принципу одного Китаю.

Читайте також: Штати не хочуть незалежності Тайваню, але обіцяють підтримку новому президенту - Байден

«Принцип одного Китаю є надійною опорою миру та стабільності в Тайванській протоці. Ми віримо, що міжнародне співтовариство й надалі дотримуватиметься принципу одного Китаю, розумітиме та підтримуватиме справедливу справу китайського народу, який протидіє сепаратистській діяльності «незалежності Тайваню» та прагне досягти національного возз’єднання», - наголосив речник відомства.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден у суботу після обрання нового президента Тайваню прозахідного політика Лай Чінте, який представляє владну Демократичну прогресивну партію, заявив, що Сполучені Штати не підтримують незалежність Тайваню і виступають за мирний діалог між Тайбеєм і Пекіном.

Фото: gettyimages

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-