Байден вважає нинішній момент історії переломним - Білий дім

Байден вважає нинішній момент історії переломним - Білий дім

Укрінформ
Президент США, що нинішні події у світі, зокрема війна Росії проти України, є частиною переломного моменту в історії, коли необхідно посилювати альянси та відносини з партнерами.

Про це під час спілкування з журналістами заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Президент описує нинішній час, у якому ми живемо, як переломний момент, і він має рацію. Адже якщо ви подивитеся по всьому світу, однією з речей, яка об’єднує, є загроза для демократії», - сказав він.

Таким чином Кірбі відповів на запитання, як в адміністрації Байдена можуть схарактеризувати зовнішню політику США на нинішньому етапі, в тому числі стосовно ситуації в Україні та секторі Гази.

Читайте також: Білий дім прокоментував можливості щодо подальшої підтримки України

Представник Білого дому уточнив, що загрози для демократії мають різні характери.

«Президент вірить у зовнішню політику, яка посилює наших союзників і партнерів, яка будується на альянсах і партнерствах, яка визнає, що Сполучені Штати не можуть зробити все самі. Однак наше лідерство є життєво важливим для розв’язання деяких із цих проблем», - зазначив представник Ради нацбезпеки США.

Читайте також: Байден у березні звернеться до Конгресу з промовою «Про стан справ у країні»

У цьому контексті він висловив упевненість, що зовнішня політика Сполучених Штатів залишиться активною, як і впродовж попередніх трьох років роботи адміністрації Байдена.

Як повідомляв Укрінформ, Білий дім назвав гострою потребу в подальшій військовій допомозі для України, особливо в зимові місяці.

Фото: The New York Times

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-