Удари по хуситах: у МЗС Нідерландів розповіли про підтримку США та Британії

Удари по хуситах: у МЗС Нідерландів розповіли про підтримку США та Британії

Укрінформ
Міністр закордонних справ Нідерландів Ганке Брюїнс Слот заявила, що нідерландська сторона лише надала підтримку США та Великій Британії щодо атаки по позиціях єменських хуситів, але сама ударів не завдає.

Про це вона написала у соцмережі Х, повідомляє Укрінформ.

“Сьогодні міжнародна коаліція на чолі зі США завдала контрольованих високоточних ударів по військових потужностях хуситів у Ємені”, - написала очільниця МЗС.

За її словами, “ці військові сили хуситів використовувалися для збройних нападів на міжнародні торговельні та військово-морські кораблі в Червоному морі та Аденській затоці. Нідерланди надають підтримку для забезпечення цих високоточних ударів і залучають одного штабного офіцера”.

Ганке Брюїнс Слот також зазначила, що напади хуситів, які продовжуються, є кричущим порушенням принципу вільного та безпечного судноплавства, абсолютно безвідповідальними та становлять пряму загрозу морському персоналу.

“Повторюючи міжнародні заяви від 1 грудня 2023 року та 3 січня ц. р., ми знову рішуче закликаємо хуситів негайно припинити свої незаконні напади. Нідерланди разом зі своїми партнерами продовжують працювати над забезпеченням морської безпеки та деескалацією у регіоні”, - написала вона.

Читайте також: Кемерон прокоментував удари по Ємену: Безпека британських суден у Червоному морі - на першому місці

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю Сполучені Штати та Велика Британія завдали ударів по об'єктах у Ємені, пов'язаних із бойовиками-хуситами. Це перші удари по хуситах, відколи ті почали атакувати цивільні судна в Червоному морі наприкінці минулого року. Президент США Джо Байден заявив, що й надалі без вагань продовжуватиме удари по Ємену, “якщо це буде необхідно”.

Фото: Peter Hilz/ANP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-