У Греції тисячі студентів вийшли на акції проти реформи освіти

У Греції тисячі студентів вийшли на акції проти реформи освіти

Укрінформ
Тисячі студентів у різних містах Греції вийшли на акції протесту проти реформи системи освіти, яка передбачає запровадження у країні приватних університетів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Ekathimerini.

"Тисячі грецьких студентів вийшли на мітинги в Афінах та інших містах у четвер, щоб протестувати проти запланованих реформ освіти, які дозволять запровадити приватні університети в країні", - йдеться у повідомленні.

Очікується, що консервативний уряд прем’єр-міністра Кіріакоса Міцотакіса, який прийшов на другий термін роботи минулого року, цього місяця подасть до парламенту законопроєкт, що дозволить приватним університетам працювати у Греції.

Грецький уряд заявив, що вони працюватимуть як філії іноземних університетів.

Протести були здебільшого мирними, але в Афінах сталася коротка сутичка між протестувальниками та поліцією, яка застосувала проти них сльозогінний газ.

Зараз університети у Греції є державними закладами, відвідування яких протягом десятиліть було безкоштовним. Але в минулому Греція здійснила низку освітніх реформ, незважаючи на шалений спротив студентів та персоналу.

Читайте також: У Варшаві відбулася багатотисячна антиурядова демонстрація

Уряд стверджує, що реформа зміцнить економіку країни, поверне приблизно 40 000 студентів, які зараз навчаються за кордоном та зупинить відтік науковців, спричинений борговою кризою 2010-2018 років.

В уряді також заявили минулого тижня, що навчальна програма приватних університетів відповідатиме академічним стандартам, додавши, що реформа також звільнить державні університети від бюрократії та посилить їхнє самоврядування.

Як повідомляв Укрінформ, група студентів факультету штучного інтелекту при Університеті Кафр-Ель-Шейх в Єгипті розробила робота, який може розвозити екзаменаційні роботи по кампусу університету.

Фото: saltwire.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-