ОАЕ заборонили вхід у свої води танкерам з Камеруну, які можуть перевозити російську нафту

ОАЕ заборонили вхід у свої води танкерам з Камеруну, які можуть перевозити російську нафту

Укрінформ
Міністерство енергетики та інфраструктури Об’єднаних Арабських Еміратів заборонило вхід в свої води суднам під прапором Камеруну. Таке рішення, в першу чергу, націлене на судна, які використовуються для транспортування нафти, що потрапила під санкції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що більшість торговельних суден пересуваються морем під прапорами країн, де вони зареєстровані або звідки управляються.

До популярних таких країн входять Панама та Маршаллові Острови, які дотримуються високих стандартів безпеки в судноплавній галузі.

Проте коли Росія зібрала величезний тіньовий флот танкерів, щоб забезпечити перевезення своєї нафти всупереч санкціям США, частина цього флоту повісила прапор Камеруну.

Читайте також: Імпорт російської нафти в Індію значно впав через проблеми з оплатою - Bloomberg

При цьому в середині минулого року Камерун було визначено як країну з дуже «високим ризиком», що такі судна не пройдуть перевірку безпеки під час їхнього заходу в порти.

Флот нафтових танкерів, зареєстрований у Камеруні, невеликий, але більшість з них заходили в російські порти минулого року.

З 14 нафтовозів під прапором Камеруну, які здатні перевозити нафту з російських портів, 11 зробили це впродовж останніх 12 місяців.

Читайте також: Як ефективніше витискати Росію зі світових ринків

На цю кількість суден припадає менше 1% загальних поставок нафти з Росію.

Як повідомляв Укрінформ, імпорт російської сирої нафти в Індію у грудні впав до найнижчого з січня 2023 року рівня, оскільки шість танкерів, що перевозили нафту марки Sokol, не змогли її доставити через проблеми з оплатою на тлі посилення санкцій.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-