У Бангладеш правляча партія отримала три чверті місць на виборах, бойкотованих опозицією

У Бангладеш правляча партія отримала три чверті місць на виборах, бойкотованих опозицією

Укрінформ
Прем'єр-міністр Бангладеш Шейх Хасіна залишатиметься при владі п'ятий термін, а її партія отримала три чверті місць у парламенті.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє France24.

Секретар виборчої комісії Бангладеш Моніруззаман Талукдер зазначив, що партія Хасіни отримала 223 мандати, але підтримка інших депутатів, зокрема з союзних партій, означає, що фактичний контроль Хасіни над 300-мандатним парламентом буде ще вищий.

"Це однопартійний парламент", - сказав Алі Ріаз з Університету штату Іллінойс.

Уряд Шейх Хасіни звинувачують у порушеннях прав людини та придушенні опозиції.

В її партії майже не було ефективних суперників на виборах. Опозиційна націоналістична партія Бангладеш (BNP), яка постраждала внаслідок масових арештів, оголосила загальний страйк та разом з десятками інших відмовилася брати участь у «фіктивних виборах».

76-річна Хасіна, яка закликала громадян виявляти "віру у демократичний процес", назвала BNP "терористичною організацією" після того, як проголосувала на виборах у неділю.

Читайте також: У Бангладеші напередодні виборів невідомі підпалили потяг та школи, є загиблі

Як повідомлялося, Трудовий суд у столиці Бангладеш місті Дакка у понеділок засудив лауреата Нобелівської премії миру Мухаммада Юнуса до шести місяців в’язниці за порушення трудового законодавства країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-