Кількість загиблих від землетрусу в Японії зросла до 168

Кількість загиблих від землетрусу в Японії зросла до 168

Укрінформ
Кількість жертв руйнівного землетрусу, який трапився на Новий рік в Японії, зросла до 168 осіб.

Як повідомляє Укрінформ, про це із посиланням на місцеві ЗМІ пише Сіньхуа.

Зазначається, що ще 323 людини досі вважаються зниклими безвісти, хоча після природного катаклізму минув уже тиждень.

За даними місцевої влади, щонайменше 565 людей отримали різні травми під час землетрусу силою до 7,6 бала, що завдав найбільших руйнувань у префектурі Ішікава. Через складні погодні умови, зокрема зливи та снігопади, рятувальні роботи суттєво сповільнюються.

Сіньхуа додає, що після основного землетрусу у перший день року, префектуру сколихнули сотні повторний поштовхів меншої сили. “Метереологічне агентство Японії попередило, що регіони, які постраждали від землетрусу, вірогідно, протягом найближчих місяців ще відчують потужні поштовхи силою п’ять або й більше за японською семибальною шкалою”, - йдеться у матеріалі.

З огляду на небезпеку повторних землетрусів, рятувальники закликали людей не заходити до пошкоджених будівель й остерігатися зсувів грунту.

Читайте також: Землетрус у Японії розширив берегову лінію на понад 170 метрів

Як повідомляв Укрінформ, 1 січня потужний землетрус сколихнув Японію, призвівши до численних жертв та руйнувань на півострові Ното в центральній японській префектурі Ісікава. На атомній електростанції Shika повідомили про витікання мастила після землетрусу.

Як зазначається, страхове відшкодування за збитки, спричинені руйнівним землетрусом, що стався в Японії, може сягнути 6,4 мільярда доларів.

Фото: Kyodo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-