В Японії після землетрусу стався витік мастила на одній з АЕС

В Японії після землетрусу стався витік мастила на одній з АЕС

Укрінформ
Японська атомна електростанція Shika у префектурі Ісікава повідомила про витікання мастила після нещодавнього потужного землетрусу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Sky News із посиланням на заяву компанії Hokuriku Electric.

АЕС Shika розташована за 65 кілометрів від епіцентру землетрусу в японській префектурі Ісікава. У неділю на поверхні моря перед станцією було помічено жирову пляму розміром приблизно п’ять на десять метрів. Місце витоку було оброблено нейтралізуючим засобом. Окрім цього, у канаві та на дорозі навколо реактора №2 електростанції було виявлено невелику кількість нафтової плівки, додали в Hokuriku Electric.

Там вважають, що пляма була спричинена витіканням ізоляційного мастила трансформатора під час землетрусу, оскільки підземні поштовхи активізували протипожежну систему, яка розхлюпала оливу та розпорошила воду навколо трансформатора. До канави олива, ймовірно, потрапила через опади, підсумували там.

У компанії запевнили, що витікання не вплинуло на рівень зовнішнього радіаційного фону та не має негативних наслідків для здоров’я людини та навколишнього середовища.

Зазначається, що підприємство і раніше повідомляло про тимчасові збої в електропостачанні, витікання мастила на трансформаторах та води з басейнів ядерного палива.

Читайте також: Кількість жертв землетрусу у Японії зросла до 126

Як повідомлялося, 1 січня потужний землетрус сколихнув Японію, призвівши до численних жертв та руйнувань на півострові Ното в центральній японській префектурі Ісікава.

Фото: Kyodo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-