У Польщі впроваджували підвищені заходи безпеки через ракетний обстріл України

У Польщі впроваджували підвищені заходи безпеки через ракетний обстріл України

Укрінформ
Польська армія впроваджувала відповідні механізми захисту території країни у зв’язку із сьогоднішнім інтенсивним обстрілом території України.

Про це повідомило в мережі X Оперативне командування ЗС Польщі, передає Укрінформ.

«Повідомляємо, що протягом кількох годин ми спостерігаємо активізацію діяльності дальньої авіації Росії, яка пов’язана із завданням ракетних ударів по цілях, розташованих на території України. Розпочато всі необхідні процедури для забезпечення безпеки повітряного простору Польщі, ситуація постійно контролюється», - повідомили у командуванні.

Читайте також: Польща передала Україні ще 5000 терміналів Starlink

Як повідомляв Укрінформ, 29 грудня під час наймасштабнішого в 2023 році ракетного обстрілу України одна з російських ракет порушила повітряний простір Польщі. Однак усе вказує на те, що вона не впала, а залишила межі країни у напрямку України. Вона пробула у повітряному просторі Польщі близько трьох хвилин і залетіла майже на 40 км углиб країни.

Тоді у Польщі піднімали у повітря дві пари винищувачів F-16. Згодом, під час інтенсивного ракетного обстрілу України 2 січня у Польщі знову піднімали у повітря дві пари винищувачів F-16.

Фото: Pixabay

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-