Кількість жертв землетрусу в Японії зросла до 161

Кількість жертв землетрусу в Японії зросла до 161

Укрінформ
Кількість жертв руйнівного землетрусу, який стався на Новий рік в Японії, зросла до 161 особи.

Про це повідомляє ВВС, передає Укрінформ. 

Тривають пошуки понад 100 осіб, які вважаються зниклими безвісти. Погана погода заважає рятувальникам – через сильний дощ і сніг з’являються попередження про зсуви ґрунту і обвали будівель.

У Міністерстві оборони Японії вважають, що під завалами можуть ще бути живі люди, які потребують порятунку, і пообіцяли продовжувати рятувальні операції, попри закінчення критично важливого 72-годинного терміну, відведеного на пошук тих, хто вижив.

Також повідомляється, що понад 2 000 людей все ще відрізані від світу через великі пошкодження доріг. Деякі люди живуть у тимчасових притулках. 

У неділю у Міністерстві оборони заявили, що відправили майже 6 000 військовослужбовців для надання допомоги постраждалим. Вони роздають продукти харчування, воду і ковдри тим, хто був змушений залишити свої домівки.

Жителів найбільш постраждалих районів попередили про обережність, оскільки землетруси тривають. За тиждень з 1 по 8 січня було зафіксовано понад 1200 підземних поштовхів, повідомляють японські ЗМІ.

Читайте також: Землетрус у Японії розширив берегову лінію на понад 170 метрів

Японія є однією з найбільш сейсмічно активних країн світу, активність навколо півострова Ното зростає з кінця 2020 року. За останні три роки там сталося понад 500 малих і середніх землетрусів.

Як повідомляв Укрінформ, 1 січня потужний землетрус сколихнув Японію, призвівши до численних жертв та руйнувань на півострові Ното в центральній японській префектурі Ісікава. Вчора на атомній електростанції Shika повідомили про витікання мастила після землетрусу.

Як зазначається, страхове відшкодування за збитки, спричинені руйнівним землетрусом, що стався в Японії, може сягнути 6,4 мільярда доларів.

Фото: Kyodo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-