Британія закликала КНДР припинити постачання зброї до Росії

Британія закликала КНДР припинити постачання зброї до Росії

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ Великої Британії заявили, що об’єднане королівство засуджує рішення Росії використовувати балістичні ракети з Північної Кореї у нещодавніх атаках проти України.

Про це повідомляє The Guardian, передає Укрінформ.

Британія також закликала КНДР припинити постачання зброї до Росії.

«Росія звертається до Північної Кореї за зброєю, переслідуючи свої цинічні та непродумані військові цілі в Україні. Це є симптомом її ізоляції на світовій арені та ознакою її відчаю. Крім того, ця діяльність порушує численні резолюції Ради Безпеки ООН, які Росія підтримала як постійний член Організації», - заявили в МЗС.

Вони наголосили, що будь-яка підтримка незаконних збройних програм Північної Кореї ризикує «суттєво підірвати довготривалу прихильність ООН до безпеки і призвести до подальшої дестабілізації в регіоні».

«На Північну Корею поширюється жорсткий режим санкцій, і ми продовжуватимемо працювати з нашими партнерами над тим, щоб Північна Корея заплатила високу ціну за підтримку незаконної війни Росії в Україні», - додали в міністерстві.

Читайте також: Південна Корея закликає Росію припинити угоду про зброю з КНДР

Як повідомляв Укрінформ, у Білому домі заявили, що під час останніх ракетних обстрілів України Росія застосувала принаймні кілька балістичних ракет, отриманих від Північної Кореї в обхід міжнародних обмежень.

Через це Південна Корея вчергове закликала Росію припинити будь-які операції з КНДР, що стосуються зброї, оскільки вони порушують міжнародні санкції, раніше підтримані самою ж Москвою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-