Ізраїльська армія знищила у тунелях Гази підпільний завод ХАМАС із виробництва зброї

Ізраїльська армія знищила у тунелях Гази підпільний завод ХАМАС із виробництва зброї

Укрінформ
Армія оборони Ізраїлю заявила про виявлення та знищення підпільного заводу з виробництва зброї угрупування ХАМАС у тунелях центральної частини Гази.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на ізраїльське видання Times of Israel.

"В Армії оборони Ізраїлю заявили, що її війська виявили і знищили підпільний завод з виробництва зброї ХАМАС на узбережжі центральної частини Гази", - йдеться у повідомленні.

Відповідно до даних ЦАХАЛ, минулого тижня військовослужбовці 179-ї бронетанкової бригади, спецпідрозділу ВМС "Шайет 13" та елітного бойового інженерного підрозділу "Яхалом" здійснили рейд на об'єкт терористичного угрупування ХАМАС, де були виявлені кілька тунельних шахт. Ці шахти вели до підземної мережі, що простягалася на сотні метрів. Також була виявлена схованка зі зброєю, в тому числі мінометами, гранатами і РПГ.

"Неподалік сили "Шайєт 13" і "Яхалом" виявили ще кілька тунельних шахт, які вели до ще однієї підземної мережі розгалужених тунелів. За даними ЦАХАЛу, тунелі були обладнані вибуховими дверима, а за ними військові виявили завод з виробництва зброї. У підземному приміщенні було обладнання, вентилятори охолодження, вибухові матеріали і ракетне паливо", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Лідер «Хезболли» заявляє про готовність «воювати без правил» у разі війни Ізраїлю проти Лівану

Пізніше тунелі були знищені ізраїльськими саперами.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Армія оборони Ізраїлю заявила, що внаслідок авіаудару в секторі Гази було ліквідовано одного з високопоставлених командувачів палестинського угруповання "Ісламський джихад".

Фото: Israel Defense Forces

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-