Туреччина за рік експортувала оборонної продукції на рекордні $5,5 мільярда

Туреччина за рік експортувала оборонної продукції на рекордні $5,5 мільярда

Укрінформ
Туреччина в 2023 році експортувала оборонну продукцію власного виробництва у 185 країн світу; у грошовому вимірі показник оборонного експорту сягнув рекордних 5,5 млрд дол. США, збільшившись на 27% порівняно з позаминулим роком.

Про це повідомили у директораті з комунікацій при адміністрації президента Туреччини за результатами засідання комітету оборонної промисловості, передає власкор Укрінформу.

“З рекордним рівнем у 5,5 млрд дол., збільшенням на 27% порівняно з попереднім роком, і показником експорту, що в середньому перевищує 65 дол. за кілограм, наша оборонна промисловість зробила значний внесок в економіку Туреччини та опосередковано в соціальне забезпечення”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що експорт здійснювався в 185 країн, порівняно зі 176 країнами за попередній річний період.

За рішенням комітету, планами оборонної промисловості Туреччини на новий рік передбачено будівництво кораблів (фрегатів I класу), морських патрульних кораблів, нових типів десантних кораблів, мінних тральщиків нового покоління та десантних катерів.

Читайте також: Білий дім прокоментував можливості щодо подальшої підтримки України

На засіданні комітету також було обговорено та схвалено проєкти з постановки на озброєння нових бойових та небойових БпЛА. Також ішлося про винищувачі KAAN, літаки HÜRKUŞ і гелікоптери GÖKBEY та їхнє матеріально-технічне обслуговування; проєкти з розробки нових ракет, радарів, засобів радіоелектронної боротьби, зв’язку, різних видів озброєння та боєприпасів, систем ППО, супутникових та космічних систем.

Як повідомляв Укрінформ, в останні дні минулого року турецький ударний безпілотник Anka III, розроблений компанією Turkish Aerospace Industries (TUSAŞ), здійснив свій перший політ. При цьому перший політ винищувача KAAN, запланований на 27 грудня, було перенесено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-