Британська розвідка розповіла, як Кремль посилює спецохорону Москви

Британська розвідка розповіла, як Кремль посилює спецохорону Москви

Укрінформ
Створена у Москві за вказівкою Кремля спеціальна державна організація для охорони столичної інфраструктури з літа 2023 року набуває дедалі більше ознак парамілітарної структури.

Про це в соцмережі Х повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Як зазначається, у листопаді 2022 року президент РФ Володимир Путін схвалив створення Управління державної охорони Москви. Згодом вона дістала назву "відомча охорона уряду Москви". До її лав залучили, ймовірно, вже кілька тисяч осіб із запланованих 15 тисяч.

У розвідці зазначають, що з літа 2023 року ця структура почала набувати рис парамілітарної організації, зокрема отримала право застосовувати вогнепальну зброю.

У розвідці припускають, що охоронну структуру було посилено частково у відповідь на занепокоєння щодо готовності сил безпеки у Москві на тлі невдалого заколоту ПВК "Вагнер" у червні 2023 року.

Читайте також: Польща закликала Кремль припинити злочинні дії проти України

«Також проєкт є можливістю для москвичів добровільно стати до "патріотичних" обов’язків під час війни, уникаючи при цьому служби на передові в Україні. Меру Москви Сергію Собяніну вдалося обмежити прямий вплив війни на населення столиці, яке живе відносно добре. Більшість росіян, які поповнюють статистику втрат в Україні, походять із бідніших провінційних регіонів», - зазначають у розвідці.

Як повідомляв Укрінформ, Кремль відновлює спроби контролювати всі системи відеоспостереження в Росії, ймовірно, для посилення внутрішніх репресій і авторитаризму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-