Іспанія не долучатиметься до операції проти піратів у Червоному морі

Іспанія не долучатиметься до операції проти піратів у Червоному морі

Укрінформ
Іспанія не братиме участі в очолюваній США багатонаціональній операції із захисту суден у Червоному морі.

Як повідомляє Укрінформ, про це із посиланням на слова речника міністерства оборони Іспанії пише AFP.

“Речник міністерства оборони сказав AFP, що Іспанія “не братиме участі”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що офіційної причини такого рішення вказано не було, однак у іспанській пресі його пояснюють внутрішньою політикою. “Прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчез зараз перебуває у процесі формування коаліції й потребує підтримки ліворадикальної партії Сумар, яка виступає проти зовнішньої політики США”, - пояснює AFP.

Повстанці-хусити, для протистояння яким й була переважно сформована коаліція, привітали рішення Іспанії. “Ми дуже цінимо відмову Іспанії бути втягнутою до американської та британської брехні стосовно питання морської навігації”, - заявив їхній представник Хусейн аль-Еззі.

Читайте також: Судноплавна компанія Maersk готує поновлення рейсів у Червоному морі після атак з Ємену

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня міністр оборони США Ллойд Остін оголосив про початок багатонаціональної операції із захисту Червоного моря на тлі атак хуситів на торговельні судна. До операції будуть залучені Велика Британія, Канада, Франція, Італія, Нідерланди, Норвегія, Іспанія, Сейшельські Острови та Бахрейн.

Єменські хусити в середині листопада оголосили про намір атакувати всі судна у Червоному морі, що прямують до Ізраїлю, незалежно від прапора. Атак ракетами вже зазнали кілька вантажних суден.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-