Китай ввів санкції проти американської компанії за підготовку звіту про права людини в Сіньцзяні

Китай ввів санкції проти американської компанії за підготовку звіту про права людини в Сіньцзяні

Укрінформ
Китай наклав санкції на американську компанію «Харон» (Kharon) та двох її аналітиків, які готували для уряду Сполучених Штатів звіт про права людини в Сіньцзяні, на основі якого США запровадили санкції проти двох чиновників і трьох компаній із КНР.

Про це на брифінгу повідомила речниця МЗС Китаю Мао Нін, передає кореспондент Укрінформу.

«Відповідно до закону Китаю про протидію іноземним санкціям, Китай вживає контрзаходів проти американської компанії «Харон», яка протягом тривалого часу збирала пов’язану з Сіньцзяном конфіденційну інформацію і надала так звані докази для незаконних санкцій Сполучених Штатів (проти китайських представників – ред.)», - сказала Мао.

Вона додала, що обмеження також застосовані до двох посадових осіб американської компанії, які безпосередньо здійснювали збір та аналіз даних про порушення прав людини в Сіньцзяні.

Санкції передбачають заборону цим особам на в’їзд до Китаю, включно з Гонконгом і Макао, замороження активів компанії та двох її співробітників на території Китаю, а також повну заборону китайським компаніям працювати з «Харон».

Дипломатка назвала американський звіт про ситуацію з правами людини в Сіньцзяні неправдивим, а санкції проти китайських посадовців і компаній незаконними та серйозним втручанням у внутрішні справи КНР.

«Цей крок спрямований на те, щоб очорнити Китай і завдати шкоди законним правам та інтересам китайських чиновників і компаній. Ми рішуче виступаємо проти і зробили серйозні демарші американській стороні з цього приводу», - заявила речниця дипвідомства.

Вона закликала Сполучені Штати припинити дискредитацію Китаю і скасувати незаконні односторонні санкції проти китайських посадовців і компаній.

Читайте також: Тайвань розширив санкції проти РФ і Білорусі

Компанія «Харон» знаходиться у Лос-Анджелесі та, за повідомленням на її сайті, «допомагає провідним організаціям визначити широкий спектр санкцій і ризиків, критично важливих для боротьби з фінансовими злочинами, експортного контролю, встановлення інвестиційного ризику тощо».

Як повідомляв Укрінформ, найбільші китайські державні нафтові корпорації CNPC і CNOOC звернулись до уряду США з проханням звільнити їх від дії санкцій, накладених на новий російський завод скрапленого природного газу «Арктик СПГ 2».

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-