Санду доручила парламенту організувати референдум щодо євроінтеграції Молдови

Санду доручила парламенту організувати референдум щодо євроінтеграції Молдови

Укрінформ
Президент Молдови Мая Санду доручила парламенту організувати референдум щодо вступу країни до ЄС і оголосила, що братиме участь у президентських виборах 2024 року.

Як передає Укрінформ, про це вона сказала в неділю у зверненні з нагоди трьох років перебування на посаді, повідомляє Radiomoldova.md.

«Дорогі громадяни, кілька років тому ми разом розпочали шлях перетворення Молдови на кращу країну. За 3 роки мандата нам вдалося зберегти мир удома, зміцнити незалежність країни, мати уряд, близький до народу, і розпочати переговори щодо вступу Молдови до Європейського Союзу», - сказала Санду.

За її словами, вона доручила парламенту організувати восени наступного року референдум щодо вектора Молдови.

«Майбутнє Республіки Молдова – у європейській сім'ї, і необхідно чітко сказати – всій країні – який шлях ми обираємо для Молдови. Прошу парламент ініціювати організацію референдуму наступної осені, де голос громадян буде вирішальним. Я зобов'язалася зробити все що в моїх силах, щоб завершити місію європейської інтеграції. Я заручилася підтримкою країн-членів для цього курсу, і мені потрібна ваша підтримка», - сказала вона.

Також Санду зазначила, що планує балотуватися на президентських виборах 2024 року.

«Нам ще доведеться зробити важливі кроки, і я зобов'язуюсь продовжувати, якщо ви дасте мені впевненість у новому мандаті у 2024 році», - заявила Санду.

Читайте також: Зеленський у розмові з Санду - про рішення Євроради: Це наша спільна перемога

Як повідомляв Укрінформ, 14 грудня 2023 року лідери країн-членів Євросоюзу вирішили розпочати переговори про вступ України та Молдови в ЄС. Санду назвала рішення про початок перемовин щодо вступу в ЄС «новою сторінкою в історії Молдови».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-